EXCEPTIA BISERICII: Zoe Ceausescu a fost INCINERATA dupa o slujba religioasa. Nicolaescu nu

Ian 5th, 2013 | Categorie: Controverse, Editorial

In urma cu sase ani, Zoe Ceausescu – fiica fostului dictator – a decedat iar dorinta ei ultima a fost sa fie incinerata.  Ceremonia a fost precedata de o scurta slujba religioasa tinuta la Biserica Elefterie. In cazul lui Sergiu Nicoalescu, Biserica Ortodoxa a refuzat oficierea unei slujbe religioase dupa canon, aceasta fiind tinuta de un raspopit.

Sotul lui Zoe Ceausescu, profesorul Mircea Oprean, i-a indeplinit ultima dorinta: “Vreau ca trupul sa-mi fie incinerat”, i-a spus Zoia intr-un moment in care si-a dat seama ca lupta cu durerile cancerului va lua sfarsit.

Ceremonia funerara a avut loc la biserica Elefterie, acolo unde trupul neinsufletit al Zoiei fusese depus cu doua zile in urma. La slujba de inmormantare au fost prezenti membrii familiei, precum si prietenii apropiati ai acesteia. De asemenea, cateva sute de persoane au dorit sa aduca un ultim omagiu. Printre cei prezenti la biserica s-au numarat si reprezentanti ai fostului regim comunist sau descendenti ai lor: Ion Dinca, Tudor Postelnicu, Stefan Andrei, Ana Muresan, Serghei Mizil si parlamentarul Madalin Voicu.

Pe de alta parte, dupa ce familia lui Nicolaescu a anuntat ca regizorul a cerut sa fie incinerat, Biserica Ortodoxă Română a încercat să facă familia regizorului să se răzgândească, pentru ca regizorul să poata fi înmormântat după obiceiurile creștine. Nicolaescu a specificat clar, în timpul vieţii că vrea să fie incinerat.

Asfel, trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicat la ora 10.50, de la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, şi a fost dus la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, pentru a fi incinerat.

O slujba tinuta de un raspopit si nerecunoscuta de catre Biserica Ortodoxa a avut loc la crematoriu.

Ieri, un preot apropiat al arhiepiscopului Teodosie a apreciat ca incinerarea este echivalenta cu sinuciderea, acesta fiind un motiv pentru care Biserica refuza sa tina o slujba la moartea lui Sergiu Nicolaescu.

Petrica RACHITA

Petre BADICA

 

 
Tags: , , , ,

One Comment to “EXCEPTIA BISERICII: Zoe Ceausescu a fost INCINERATA dupa o slujba religioasa. Nicolaescu nu”

  1. Camelia Mocanu spune:

    RUSINE Bisericii Ortodoxe Romane,Sfantului Sinod care dau
    hotarari dupa cum au interes ca sa nu le tulbure cineva afacerile (in special ale Patriarhului Ciobotea Dan Ilie -adica- Daniel !

Leave a Comment

*