FESTIVAL. Weekendul comediei scurte : la ce “ne râdem” mai bine

Ian 25th, 2013 | Categorie: Ştiri

Weekendul Comediei scurte are loc pe 26 si 27 ianuarie la Cinema Scala. Programul filmelor incepe in fiecare seara la ora 20 si se termina pana la ora 23:00.

Programul de maine cuprinde:

filmMăgărușul (r. Maria Nicollier, Elvetia, 2011). Confruntarea dintre un grup de japonezi pasionati de vanatoare si traditiile Craciunului crestin poate fi una din cele mai amuzante ciocniri culturale. Scurtmetraj nominalizat la Locarno International Film Festival.

Pe muchia destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010). Prietenia adevarata cere sacrificii. O vaca deloc gratioasa decide sa-si urmeze destinul si sa ajunga cat mai aproape de singurul ei amic. Pentru asta trebuie sa treaca o proba de foc ce implica multa echilibristica, aventura si umor. Premiul pentru cel mai bun film tanar la Anima Mundi, festival intrenational de animatie din Brazilia.

Dik(r. Christopher Stollery, Australia, 2011) a castigat premiul publicului la Palm Springs ShortFest, premiul pentru cea mai buna comedie la Rhode Island International Film Festival si doua premii la Aspen ShortFest, unul din cele mai mari festivaluri de film scurt din America. Cu o doza ridicata de umor acid,scurtmetrajulspune povestea unui tata ingrijorat de descoperirea unui detaliu stanjenitor din viata baietelului sau de 8 ani. Cand iei lucrurile prea in serios, trebuie sa stii unde sa te opresti, mai ales daca la mijloc e o casnicie ”aproape” perfecta.

Dragoste la prima vedere (r. Mark Playne, Spania/Marea Britanie, 2011). O zareste de la fereastra apartamentului si decide sa-si schimbe radical viata pentru a-i atrage atentia. Comedia amuzanta si sensibila al lui Mark Playne reitereaza circuitul universal al iubirii, fara ume de romance siropos si fara cuvinte: doar cu muzica. O radiografie cinematografica a celor mai sincere sentimente umane: bucurie, curiozitate, entuziasm, asteptare.

In Garaj (r. Tómas Jóhannesson, Islanda, 2011). Portia de bizar si tragicomic vine de la regizorul islandez Tómas Jóhannesson.Oli si Keli suntdoi frati cu pasiuni ciudate si o spalatorie auto improvizata intr-un garaj. In ziua in care masina de colectie a unui client razboinic e distrusa intr-un accident pueril, viata lor devine o cursa contratimp cu urmari neasteptate.

Curioșii (r. Brianne Nord-Stewart, Canada, 2009). Momentul intrebarilor incomode e o etapa nelipsita in viata oricarui parinte. Ce se intampla cand copii descopera singuri raspunsurile si le tranforma in povesti de joaca?Scurtmetrajul a primit mentiunea speciala a juriului la Festivalul Clermont-Ferrand.film1

Regresie (r. Robert E. Popa, Romania, 2011) il are in prim plan pe actorul Dorian Boguta in rolul unui fost sofer al Armatei Romane in Afganistan, care in urma unei lovituri a regresat la nivelul unui copil de 5 ani. Ciprian devine un caz suspect pentru guvernul national si pentru agentii CIA. Departe de ochii autoritatilor si de furia unei sotii temperamentale, eroul se refugiaza in fantezii rupte din filmele de Bollywood. Comedie absurda ce face radiografia minutioasa a penibilului, Regresie a primit 14 mominalizari la festivaluri internationale si a castigat 4 premii printre care cel mai bun regizor la Peloponnesian International Film Festival, Grecia, 2012.

Saga lui Biorn (The Animation Workshop, Danemarca, 2011). Cea din urma dorinta a vikingului Biorn e sa ajunga in Valhala, locul de vesnicie dedicat luptatorilor respectati. Dar pentru asta trebuie sa dobandeasca o moarte onorabila, o misiune deloc usoara.

Angajatul Lunii (r. Olivier Beguin, Elvetia, 2011). Drumul pana la jobul perfect poate fi plin de obstacole, mai ales daca esti vampir, zana, elf, vrajitoare, sau orice alt angajat cu atributii mitice. In filmul lui Olivier Beguin, comicul si fantasticul se unesc pentru un singur scop: umor la cele mai inalte frecvente.

Goana  (r. Victor Carrey, Spania, 2011). O guma de mestecat, o cafea cu lapte, o tigara aprinsa pe jumatate, o lesa in mijlocul strazii. Aparent fara legatura, insa fiecare gest conteaza pentru deslusirea misterului cel din urma. Incotro alearga eroul nostru? Comedie nominalizata la Chicago International Festival.

Programul pentru ziua de duminica, sambata.

 
Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

*