FILM. De Niro nu ştie să joace la pariuri. Bradley Cooper, un dansator depresiv

Feb 22nd, 2013 | Categorie: Editorial, Recomandări

The Silver Linning Playboy este un film duios (iar mă repet, iar clişeu), dar pentru a gusta din sentimentul ăsta, trebuie să aştepţi până la finalul peliculei. Bun. M-am uitat la filmul după ce mi-a fost semnalat ca foarte bun de mai multe domniţe. Cum eu nu fac parte din categoria “domniţe” am găsit câteva lucruri care nu mi s-au părut în regulă.

de Petre BADICA

film1Bun. Deci. Povestea. Filmul vorbeşte despre bolile timpurilor moderne: depresia lui Bradley Cooper, duplicitatea nevestei, nebunia viitoarei iubite (minunat jucată de Jeniffer Lawrence, acum brunetă şi foarte ingenuă – sper că ăsta e cuvântul potrivit), un tată, Robert de Niro, obsedat de pariuri, apoi nevasta acestuia supusă, umilă, casnică sub papucul unui bărbat tiranic.

În timp ce se recuperează după o despărţire urâtă, Bradley încearcă să se apropie de Jennifer care se refugiază în dans (unde îl atrage şi pe Bradley) pentru a scăpat de “inconvenientul de a se fi născut”. Apropierea dintre cei doi este cheia acestui film. Se desfăşoară lent, ca un blues de pe vremea liceului care ai fi vrut să dureze o veşnicie, deoarece altă metodă de a te apropia de colega de bancă, pe care desigur o iubeai, nu cunoşteai (pentru cei foarte tineri, pe vremea în care eram liceean nu exista facebook, nici chiar yahoo. Ştiu că poate părea ireal, dar am putut trăi şi fără chestiile astea vituale. Şi am trăit destul de bine).

Pe un alt plan, de Niro, tată de copil depresiv şi maniac al pariurilor, are momente în care uită în ce film joacă şi interpretează partituri şi strâmbături din “Meet the Fockers”.

RECOMANDARE. Un film de văzut în weekend când nu vă presează gândul că mâine aveţi o şedinţă tâmpită. Ca în cazul ierbii, trebuie să ai o dispoziţie bună pentru ca marfa să îşi facă efectul.

PS. Merită să îl vedeţi pe Chris Tucker la 100 şi de kile. Minunat.

 
Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment

*