Drive test: Chevrolet Trax

Apr 30th, 2013 | Categorie: Auto, Ştiri

Lansarea SUV-ului de dimensiuni mici de la Chevrolet.

 

chevbun
de Petrică RĂCHITĂ

Evenimentul a avut loc în Croaţia dar am avut privilegiul de a vedea maşina. Ne-am plăcut pe loc mai ales că nu este atît de scump pentru un 4×4 preţul fiind undeva la 16.000 de euro, ceea ce poate reprezenta un atuu în lupta cu celelalte mărci concurente.

Chevrolet Trax, deşi un SUV de dimensiuni mici, păstrează aliura unei maşini americane, stă bine pe şosea, nu ai emoţii nici în curbe şi nici pe pantele mai abrupte.

 În România maşina nu va fi disponibilă decât începând cu luna iunie.

 Modelul Trax va fi disponibil la dealerii Chevrolet din România cu o gamă de trei sisteme de propulsie: un motor pe benzină de 1,4 l, cu supraalimentare, ce dezvoltă o putere de 140 cp şi generează un cuplu de 200 Nm, un motor pe benzină de 1,6 l cu putere de 115 cp şi cuplu de 155 Nm şi un motor turbo diesel de 1,7 l de 130 cp, cu un cuplu de 300 Nm.


Tracţiunea integrală este disponibilă pentru modelele Chevrolet Trax echipate cu motorul turbo pe benzină de 1,4 l şi cel diesel, de 1,7 l. Lungimea de 4,25 metri şi lăţimea de 1,77 metri îl fac ideal atât pentru mediul urban, cât şi pentru conducerea pe drumurile de ţară.
Chevrolet Trax are un avantaj imporchev1buntant când vine vorba de capitolul preț de achiziție. Prețurile pentru sale încep de la 15.500 euro cu TVA inclus, iar pentru varianta noastră cu motor diesel și echipare de top LT+ trebuie să scoate din buzunar 21.700 euro (TVA inclus). Primele modele Chevrolet Trax vor fi livrate în luna iunie a acestui an.

Singurul rival care se situează mai bine este Nissan Juke. Ce-i drept, dieselul oferit de Nissan are doar 110 CP, dar pentru nivelul de echipare de top numit Tekna, aveţi nevoie de 300 de euro în minus. De altfel, cifrele arată că se anunță o luptă strânsă între Trax, Mokka și Juke în segmentul crossover urban.

Mai nou, Trax mai are un rival. Francezii de la Renault tocmai au lansat modelul Captur, dar prețurile încă nu au fost anunțate potrivit automarket.ro. 

 

 

 

Leave a Comment

*