35 de zile se poartă clasic

Apr 7th, 2013 | Categorie: Ştiri

Mogoșoaia Clasic Fest debutează pe 20 aprilie.
DSCN6026

De pe 20 aprilie până pe 26 mai, pentru cinci weekend-uri, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia se va transforma într-un templu al muzicii de cea mai bună calitate.

O nouă ediţie a Mogoşoaia Clasic Fest, un eveniment dedicat iubitorilor artei sunetelor, care sunt invitaţi într-unul dintre cele mai frumoase spaţii din jurul Capitalei, Palatul Mogoşoaia, va avea loc în perioada 20 aprilie – 26 mai, informează Mediafax.

Primele întâlniri muzicale vor avea loc pe 20 şi 21 aprilie, de la ora 17.00. În prima seară, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Giuseppe Verdi, vor evolua în Sala Scoarțelor mari voci ale scenei lirice românești: soprana Sorina Munteanu, tenorul Hector Lopez, sopranele Veronica Anușca și Alice Lopez. Vor răsuna arii și duete din opere ca “Rigoletto”, “Forța destinului”, “Luisa Miller”, “Corsarul”, “Bal mascat”.

În a doua zi a festivalului, duminică, 21 aprilie, tot de la ora 17.00, vor veni la Palatul Mogoșoaia laureații ediției a III-a a Concursului “Drumul spre celebritate”: soprana Rodica Vica, pianista Maria Diana Petrache, violoncelistul Mircea Marian și Cvartetul Eufonia din Cluj. Aceștia vor interpreta opusuri de Gioachino Rossini, Giacomo Puccini, L.V Beethoven, Robert Schumann, Frederic Chopin.

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asigura transport de la staţia de metrou Parc Bazilescu, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 8 lei. Microbuzele spre Palatul Mogoşoaia vor pleca la ora 16.15.

 

 
Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Comment

*