FOTO EXCLUSIV. Noile staţii de benzină unde preţul este cu 10% mai mic decât la Petrom

Mai 17th, 2013 | Categorie: Auto, Editorial

Preţul unui litru de benzină standard la staţia de alimentare Gazprom din municipiul Sibiu variază în 5,1 şi 5,38 lei, în timp ce un litru de motorină standard costă între 5,2 şi 5,42 lei, scrie Ziarul Finaciar. Prin comparaţie, cea mai ieftină motorină din Bucureşti costă circa 5,7 lei, iar benzina circa 5,5 lei/litru.

Strategia Gazprom a determinat celelalte benzinării din Sibiu să coboare preţurile pentru a nu pierde clienţi.

GAZ (1)bun Reporterii Noi Nu au fotografiat staţii Gazprom care arată profesionist chiar dacă sunt amplasate în plin câmp.

Grupul petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, a ajuns pe piaţa locală la un număr de cinci benzinării, prima unitate fiind inaugurată la finele anului trecut în localitatea Veştem, din apropierea Sibiului. Toate staţiile de alimentare poartă sigla Gazprom, iar până la finalul anului obiectivul este acela de a ajunge la o reţea formată din 50 de unităţi, potrivit celor mai recente declaraţii oficiale din partea grupului.

 

 

 

 

Potrivit informaţiilor din piaţă, confirmate însă de conducerea NIS, cele cinci staţii deschi­se sunt amplasate în Oradea, Arad, Sibiu, Miercurea Sibiului şiGAZfinal Veştem. De obicei, investiţia într-o benzinărie se ridică la circa un milion de euro, dar suma poate varia în funcţie de dimensiunea staţiei.

 

 
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

*