Top mitocănii pe şoselele patriei: la cine să sari cu paru’ în trafic

Mai 9th, 2013 | Categorie: Auto, Editorial

Nu trebuie să ne gândim că vom fi jefuiţi la drumul mare. Există metode mult mai eficiente de a fi deranjat şi provocat în trafic. De exemplu, folosirea proiectoarelor de ceaţă este la fel de obişuită ca folosirea „poziţiilor”. Te lovesc în cap în oglida retrovizoare şi, în acelaşi timp, te orbesc dacă individul vine din sensul opus (să fac o mică rectificare – aici mârlănia e generalizată la toate şoselele din ţară, nu doar pe autostrăzi).

mediafax.ro

mediafax.ro

de Andrei Fenzi

Legea este clară dar nu se aplică. Iată ce spune – se penalizează cu amendă şi trei puncte de penalizare „folosirea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă”.

Cunoaşteţi pe cineva amendat din acest motiv? Cunoaşteţi mulţi şoferi care să nu folosească luminile de ceaţă pe cer senin şi chiar în timp ce afară sunt 30 de grade?

Altă nesimţire puternic încetăţenită o reprezintă folosirea fazei lungi mai ales pe autostradă. Un sens nu este etanş delimitat de celălat aşa că orbirea este garantată. Venind pe autostradă luni seară, mi-au amorţit degetele dând flash-uri celor din faţă pentru a le cere să treacă pe luminile de întâlnire. De multe ori fără succes.

 Ce zice legea – „folosirea incorectă a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul care circula din sens opus” se pedepseşte cu amendă şi 2 puncte de penalizare.

 Ultima nesimţire în trafic este folosirea benzii de viteză şi neeliberarea ei indiferent dacă în oglinda retrovizoare vezi pe cineva apropiindu-se sau făcându-ţi semn. Pentru asta nu se dau amenzi, poliţia mizând pe bunul simţ al şoferului.

Pariu greşit, desigur.

 
Tags: , , , , , , , ,

Leave a Comment

*