Vacanţe: Grecia sau Turcia?

Iun 5th, 2013 | Categorie: Călătorii, Ştiri

Criza elenă vs violenţele de la Istanbul.

creta1de Noi NU

Turcia, stat aflat în topul destinaţiilor preferate de către turiştii români, este mai multe zile teatru unor violenţe de stradă. Agenţiile de turism spun că vacanţele românilor ar putea fi puse în pericol dacă manifestaţiile s-ar extinde şi în alte oraşe.

Deocamdată charterele care îi duc pe români spre ofertele tentate „all-inclusive” ale litoralului turcesc trec deasupra oraşelor Istanbul sau Ankara unde violenţele de stradă au atins cote alarmante.

Nu s-au anulat chartere

Reprezentanţii agenţiei de turism Kusadasi ne-au precizat că, în acest moment, activitatea nu este influenţată de evenimentele violente din Turcia: „deocamdată nu suntem afectaţi în nici un fel şi nu ne-am confruntat cu cereri de anulare venite din partea celor care au achiziţionat deja pachete tursitice. Nu am dat nici o avertizare pentru Turcia clienţilor noştri deoarece violenţele nu se petrec în zone turistice. Vom fi afectaţi doar în măsura în care manifestaţiile se vor muta şi în oraşe precum Bodrum sau Izmir”, ne-au explicat reprezentanţii agenţiei.

O poziţie similară a susţinut Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism: „este clar că dacă lucrurile nu se liniştesc în Turcia va fi influenţată circulaţia turistică spre această ţară. În Bulgaria turiştii sunt mai puţin pretenţioşi, iar alternativa ar putea fi Grecia, pentru că Egiptul este încă blocat din punct de vedere turistic”.

 
Tags: , , , ,

Leave a Comment

*