Cel mai fain lucru din România e leneş şi scoate fum

Aug 5th, 2013 | Categorie: Călătorii, Ştiri

Competiţie turitică.

mocanitade NN

Mocăniţa de pe Valea Vaserului a fost desemnată câştigătoarea concursului “Obiectivul turistic al anului 2013 în România”, iniţiat la începutul lunii iulie de către Asociaţia Cele mai frumoase sate din România (AFSR). Scopul acestui concurs este acela de a promova obiectivele turistice deosebite, unice, dar puţin cunoscute. 

“Vă invităm să nominalizați la titlul de OBIECTIVUL TURISTIC AL ANULUI 2013 IN ROMÂNIA unul sau mai multe obiective turistice, cum ar fi – muzee, cascade, păduri, gradina zoo, piață publică, clădire de interes și valoare arhitecturală deosebită, șosea turisctică, traseu turistic, izvoare, lacuri, etc.  Fiecare obiectiv nominalizat trebuie să fie insotit de o poză și de o descriere a obiectivului.” Astfel suna invitaţia transmisă de către Preşedintele AFSR, dl Nicolae Marghiol diferitelor autorităţi în domeniu din ţară, printre care şi Centrul Judeţean de Informare Turistică MaramureşInfoTurism, potrivit maramedia.ro.

 

„Aşa că am conceput o listă cu obiective din Maramureş, vrednice de un asemenea concurs, ţinând cont şi de sugestiile unor buni cunoscători ai judeţului, care au dorit să se implice în acţiunea de nominalizare. Obiectivele au fost grupate în trei categorii: situri culturale, atracţii naturale şi trasee turistice. Într-un final, au fost transmise 16 propuneri, urmând ca AFSR să selecteze  pentru jurizare 9 dintre acestea.” (Rada Pavel – Resp. marketing CJIT MaramureşInfoTurism)

 

„Bătălia” finală s-a dat între 51 de obiective din 14 judeţe, jurizarea fiind făcută pe sistemul „Eurovision” de către reprezentanţi ai judeţelor implicate, la care s-au adăugat autori de bloguri în domeniul turismului şi membri AFSR. După centralizarea voturilor, astăzi, 5 august, s-a comunicat că premiul cel mare va merge la vechiul tren cu abur de pe Valea Vaserului. Pe podium se mai găsesc judeţele Suceava şi Braşov.

 

Am primit cu mare bucurie vestea in care am fost desemnati obiectivul turistic al anului 2013, titlu care sper sa ridice imaginea Maramuresulu in ochii tuturor si sa ne responsabilizeze in viitoarele proiecte de dezvoltare a infrastucturii turistice si serviciilor in turism din acesta regiune.”  (Ioana Coman-Karlstetter, Administrator CFF Viseu de Sus S.R.L.)

 

În ceea ce priveşte campania de promovare şi plusul de vizibilitate de care se va bucura Mocăniţa ca urmare a acestui premiu, Nicolae Marghiol (preşedintele AFSR) ne-a declarat următoarele:

 

“Vom organiza un simpozion cu Autoritatea Naţională pentru Turism “Despre obiectivele turistice ale României”, care face parte din seria de evenimente “Despre România”. Dorim, de asemenea să lansăm anul viitor un Paşaport Turistic cu destinaţia Maramureş – Mocăniţa de pe Vaser. Vom face sper si o campanie, si o emisiune tv in Mocaniţă.”
 
Tags: , , , , ,

Leave a Comment

*