Șeful spionilor, un profesoraș de sport cu facultatea făcută la 50 de ani

Sep 25th, 2013 | Categorie: Antiprestigiu, Editorial

Despre actualul Paralment al României s-au spus multe: este foarte mare (aproape 600 membri), este cel mai penal (parlamentari cu afaceri dubioase, anchetați de procurori sau condamnați), cel mai oportunist (candidaturile au fost făcute în lipsa unor criterii clare).

Noi NU începe o CAMPANIE în care vă va arăta că actualul Parlament este și foarte puțin dus la școală. Facultățile urmate de mulți aleși sunt foarte slabe, făcute le repezeală sau bătrânețe.

foto - arq.ro

foto – arq.ro

de Petre BĂDICĂ

Mihăiță Calimente (atenție, acesta este numele din buletin) este un individ pe care nu îl puteți rata. Pentru că este masiv, cu o mustață care i-ar face cu ochiul și lui Țiriac, seamănă cu un pitbul morocănos și are un accent ardelenesc pe care îl poartă (urlă, latră) cu mândrie prin studiourile tv. Mai mult, este unul dintre campionii platitudinilor și, după cum vom arăta, este gata să înghită pe nemestecate orice scenariu îi este turnat pe gât (trebuie doar săp conțină conspirații, forțe oculte străine etc).
Calimente este șeful Comisiei parlamentare pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe (SIE). Atribuțiile Comisiei sunt însemnate iar printre ele regăsim: analizează şi verifică respectarea Constituţiei şi a legilor României de către SIE; analizează bugetul SIE, analizează posibilele abuzuri în cazul SIE, avizează proiectele de lege ce vizează SIE. Mihăiță, ca șef al acestei Comisii mai are acces și la o serie de dosare și informații secrete.

 

Poziția sa este una extrem de importantă și necesită o pregătire profesională excepțională pentru a fi exercitată. Adică, exact ceea ce îi lipsește lui Calimente.
Mihăiță Calimente este profesor de educație fizică, diplomă pe care a primit-o la 22 de ani în 1974. Calimente a fost ales prima oară deputat în 1996 an în care nu era decât un amărât profesor de sport. A continuat să fie prezent în Parlament cu o întrerupere de patru ani între 2000 și 2004. Perioadă în care s-a gândit că nu dă bine la propriul cv (pentru că de electorat puțin îi pasă) să se prezinte drept simplu profesoraș de provincie (omul s-a născut la București, dar a activat în organizația PNȚCD și apoi PNL – puțin traseism nu strică – Arad).  Așa că, domnul Mihăiță a reușit să își ia o diplomă de absolvent în drept în 2002, un frumos cadou la împlinirea vârstei de 50 de ani. Școala a făcut-o la Universitatea Vasile Goldiş” din Arad care este cotată de Ministerul Educației în categoria D (penultima din cinci cele cinci categorii care începe cu A și sfârșește cu E, adică slabă).

 
Calimente nu s-a oprit aici și a continuat impetuos – în  2005 (la 53 de ani) obține un master Administraţie Publică, Facultatea “Aurel Vlaicu” Arad, o facultate la fel de slabă (tot categoria D din cinci categorii).
Și pentru că Mihai Calimente nu poate fi decât un lider, la 55 de ani urmează așa numită școală a elitelor e vorba de Colegiul Național de Apărare. La cursurile predate de angajaţi ai SRI, militari sau specialiştii în domenii strategice au participat zeci de actuali parlamentari şi miniştri. Surprinzător, unii au fost nemulţumiţi de ceea ce au învăţat. Printre politicienii care au terminat colegiul regăsim  Elena Udrea, Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Vasile Blaga, Victor Ponta, Titus Corlăţean, Olguţa Vasilescu, Eugen Bejinariu; Cristian Adomniţei, Alina Gorghiu, Relu Fenechiu.

 
În 2012, la 60 de ani și după un deceniu de pregătiri pe băncile școlilor, Calimente dă dovavda inteligenței sale și din postura de șef de comisie a SIE declară că “având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanţatorului şi-au însuşit-o şi ONG-urile care au primit finanţare de la George Soros. În mod explicit, nu am primit asemenea informaţii pentru că fiind vorba de ONG-uri care îşi desfăşoară activitatea în România ele nu fac obiectul SIE. Dar este clar că finanţările care au venit din afara ţării au ajuns la foarte multe din aceste ONG-uri şi chiar şi în presa din România se arată că ele sunt finanţate de domnul George Soros”.

 
Așa o fi, dar din calitatea de șef al comisiei de supraveghere al spionilor din România nu poți vorbi, fără acoperire, precum în fața unui rachiu la un birt de mâna a 15-a din Berceni.
De altfel, PNL s-a dezis de aceste declarații.
Concluzionăm că Mihăiță a fost pus în această poziție fie tocmai pentru că nu are pregătirea de a supraveghea activitatea SIE (lipsa de educație), fie pentru ca SIE să îl poată manipula după bunul plac făcându-l să declare vrute și nevrute.

 
Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Comment

*