Invazia de la Praga în imagini. La Timișoara

Mar 20th, 2014 | Categorie: Abuziv, Recomandări

Expoziție.

CZECHOSLOVAKIA. Prague. August 1968. Warsaw Pact tanks invade Prague.Praga, deceniul 7, secolul 20! In Partidul Comunist  local un grup a fost capabil  să difuzeze idei de reformă ca parte a unei devenite posibile mişcări  globale de rezistenţă. Implicarea unei mari mase de oameni  a testat incă o dată capabilitătile  ocupantului in Cehoslovacia. Cu sacrificii (supra)omeneşti si aparent nici un câştig imediat decât o intoarcere in masă in “lagărul socialist”, la un sistem de dominaţie totalitaristă impus prin forţa armelor!.

In deceniile 8 şi 9,  a venit rândul Poloniei să lupte impotriva regimului marionetă promoscovit , apoi in 1989 a urmat căderea Pactului impus statelor socialiste din Estul Europei.

 

Expoziţia vizibilă  intre 6 martie – 6 aprilie 2014 la “Halele TIMCO” din Timişoara,  explică oarecum “De ce suntem incă intr-un echivoc asupra libertăţii”.

Josef Koudelka este unul dintre acei eroi autentici care au universalizat condiţia practică a Primăverii Revoluţiei de la Praga, demonstrând ilogica decadenţei unei forţe militarizate devenite din eliberatoare , uzurpatoare de libertăţi!   

  praga1 

Expozție de fotografie, Josef Koudelka – Invazie 68 Praga

 

de Lucian Morar

 
Tags: , , , ,

Leave a Comment

*