Pistă de biciclete din Timișoara spre Serbia

Mai 28th, 2014 | Categorie: Auto, Ştiri
Inițiativă.
Poza_3_PistaÎncurcăt(or) sau nu, drumul Serbiei spre Uniunea Europeană trece şi prin Timişoara!
Cu Bicicleta!
Pe malurile Canalului Bega se dezvoltă o infrastructură unică in România. Un   exerciţiu complex de implementare al unei firme de construcții-montaj din Piteşti se derulează de la graniţa cu Serbia până la Timişoara.  Ţinta eforturilor este un drum(eag) nou de dimensiuni 37 de km x 2 metri(cum se vede în imaginea alăturată) capabil să suporte o velocitate maximă a iubitorilor de mişcare pe două roți din ambele țări.
            Costurile au fost estimate la cca 2,3 milioane Euro acoperite de o participație a Consiliului Județean Timiş cu cofinanțare de la Uniunea Europeană. Edificarea pistei de “bițigle”, vehicul atât de popular în Banat are termen de predare în Aprilie 2015.
În aceeaşi perioadă se va deschide un nou punct vamal pietonal între cele două țări lângă Otelec(România) cu legătură rutieră pe teritoriul Serbiei spre oraşul Zrenjanin, care se doreşte a fi de fapt capătul traseului biciclismului-româno-sârbesc-de-mal.
Dificultatea arhitecturală majoră enumerată de specialişti în transport urban de la Regia Autonomă de Transport din Timiş constă în îngustimea trecerilor de peste Bega Poza_2_Pistaregăsite la podurile din localitățile Utvin, respectiv Otelec. Alte neplăceri luate în calcul  pentru o promenadă sunt  obstacole “naturale” pe care le-au întâlnit deja experimentatorii traseului: câini (ne)comunitari, pescari deja vizibili pe carosabilul  de pe marginea râului, o vegetație haotică apărută după ipotetice inundații!
de Lucian Morar
 
Tags: , ,

Leave a Comment

*