România atacată din ceruri. Potop și haos în Banat!

Aug 3rd, 2014 | Categorie: Ştiri
Calamitate.

Zone întregi din Vestul României se mai află încă sub amenințare de catastrofe. Plouă  neîncetat de 48 de ore la Timişoara şi în împrejurimi.
Apa a ieşit din matca râurilor Timiş, Bega, Bârzava. A ajuns în unele localități să inunde gospodăriile şi drumurile de acces cu apă de 1 metru şi jumătate adâncime.  Cele mai dificile momente au fost înregistrate la Rovinița Mare unde un dig ridicat de săteni pare a ceda uscatul râului Bârzava, al cărui debit a crescut enorm în câteva ore. Din cauze similare, localitatea Slemacu Mic a fost evacuată.      
Autoritățile au plătit deja tribut unei proaste coordonări inițiale a factorilor de decizie, dar şi a lipsei resurselor. A fost nevoie de prezența unui om de la Centru, ministrul apărării  Mircea Duşa, care a evaluat situația costisitoare în fapt, survolând zona afectată cu un elicopter. Transportul local a fost sistat. Până la remedierea vremurilor armata şi SMURD-ul se va ocupa de distribuirea de alimente şi va ajuta sinistrații să depăşească obstacolul creat de o natură dezlănțuită.    
 
 
de Lucian MORAR
 
Tags: ,

Leave a Comment

*