“Timişoara” a spus şi ea “stop migraţionismului politic”

Aug 31st, 2014 | Categorie: Ştiri

Intro: Revolta mişcă “masele”.

Organizaţii civice din Vest printre care Uniţi Salvăm–Timişoara, OSUT(Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara) subscriu protestelor iniţiativei România Curată, care semnalează pericolul de derapaj spre totalitarism instaurat de guvernarea Ponta prin Ordonanţă de Urgenţă, prezentat de forţele civice ca un fel de Contract Mefistolian propus la “primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi… isi pot exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor,… o derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali {citat din Hotărârea de Guvern} “.

Noua lege este o invitaţie practică adresată tuturor celor care doresc probabil să îngroape anteriorul lor crez politic şi eufemistic să schimbe culoarea feţei de masă la care se aşează, ca să ajungă mai uşor la bucate îndestulătoare. Se ştie că există un moment de cumpănă pentru aleşii locali, care la alternanţa-de-guvernare pot pierde legătura cu fondurile structurale, iar cele de la UE sunt determinante pentru succesele lor in comunităţi. Iar oamenii forte la UE sunt cei ai guvernului Ponta, Dacian Cioloş respectiv Corina Creţu, următorul comisar UE.

Un scenariu debil, un final pe masură

Ambasadorii Puterilor Ocidentale văd in Ordonanţă începutul unei probleme majore, semnalate în scrisori publice recente. Cazul unui totalitarism din vecini. Lucruri proaste cu laşităţi şi complicităţi ale unor mici politicieni cointeresaţi au inferat în Ucraina la începutul lui 2010 aproape la fel. După ce un ex prim-ministru Yanukovych a ajuns preşedinte, sistematizînd o putere din comasarea Organizaţiilor Locale de Partid, respectiva mica putere s-a supus cu totul SuperPuterii Globalizante a lui Vladimir Putin. Mişcarea totalitarismului de la Est “a degenerat” în seria de proteste “Euromaidan”, apoi în actualul război de graniţă ruso-ucrainean!

de Lucian MORAR

 

Leave a Comment

*