Atac la soclul gol, prin România!

Iun 29th, 2015 | Categorie: Ştiri

Intro … se face că nu-mi prea plac statuile! Am  o repulsie “la rece” reluată după ce am citit cum în Vestul civilizat al României niște tipi apucați de vreun simț estetic deosebit au subtilizat lucrări de artă stradală, 3 statui, care au  fost recuperate după 3 zile de cercetări!  …  și dacă “a fura” este un trend de zeci de ani, nimic senzațional în România nu ar avea voie să ne surprindă contextual! 

Locuri și predestinări. Doi timpi. Un plan.

Poliția a constatat deunăzi la Timișoara posibilul final al “Epocii statuilor din bronz”! Prin intermediul valorilor  materiale estimabile de câțiva cetățeni care se simțeau probabil incompleți fără trăiri artistice. Aceștia au intervenit în edilitarismul unor piețe publice, deposedîndu-le de 3 figuri istorice bustificate. Un asemenea nedorit incident ne ajută să accesăm o reprezentare a situației generice a precarității Estului Europei.

Pe de altă parte am remarcat soarta care a fixat un interval al timpului consumat pentru valorile spirituale. Românii sunt uneori încă într-o căutare abstractă, uitînd  de cele materiale. Exemplul recent a fost  subiect de controverse, pelerinajul continuu, înmiit, la un sfânt  neoficializat, Arsenie Boca. A ajuns să fie confiscat de logica indestructibilității mitului minunii realizabile pe pământ natal. Este așezat îndeobște lângă cei care încearcă urcarea pe soclul adulației populare. Pe aici se strecoară mai lesne lideri politici care exersează din câte am înțeles cu afișarea icoanei făcătoare de minuni a lui Arsenie Boca. La unele televiziuni ar dori să umple locul lăsat gol de înlănțuirea corupților, “drăcoșii” regimului trecut.

Teorizarea Împărțirii Materiale cu Rest! De “Iunie”!

bust1Dacă în Iunie 2015 cei aflați în Timișoara sunt în cercetări din vina de a subtiliza busturi-cu-valoare-simbolistică, despre un alt Iunie, din 1990,  se mai spune că a afirmat pe deplin personaje mitologice, care au fost statuate pe un capitel, sprijinindu-se pe un act samavolnic de acaparare monopolistă a unei hrane spiritual-politice a învingătorului. Coloane de susținere a templului noii pseudoreligii călăuzitoare. În săptămâna 13-20 Iunie 2015 s-a vorbit în  audio-vizual în termeni de istorie cu fapte confirmate a unui model scalat în întreaga Românie. Cu argumentele spaimei participanților. Au explicat și cum de a existat un ritual de făurire a mesei bogaților sub o protecție a noului imperiu de la răsărit, dedublată de mulțimi partizane,  acaparate prin tranzitivitate de puternicii zilei. La evenimentele din Iunie 1990 din Piața Universității s-au acumulat ad-hoc valori materiale prin devastare.  Pe plan politic, clasa conducătoare (re)formată imediat evenimentelor din “Iunie 1990” a dominat, a mitologizat în imagini un personaj imposibil de bătut în Alegerile Prezidențiale  din 1992, greu de învins în 1996, dominator total unic reluat în 2000. De aceea de fiecare dată în Iunie unii comemorează, alții sărbătoresc lipsa pluralismelor, iar gratitudinea profitorilor evenimentului a devenit treptat insolvabilă până în ziua de azi. 25 de ani am avut de explorat discursul promisiunilor asupra bogățiilor  noastre. Am lămurit dacă acestea ar fi fost mai bine împărțite între diverse imperii, de către alte personalități. Apoi am realizat conceptual, noi ne vom hrăni cu ce va rămâne în genere procesării tuturor cauzelor problemelor observabile a statuării în iluzionare. Cu reziduuri!

  

Reversul influenței aventurii occidentale  

 

Dar economia patriei, sub o discutabilă manevră de învăluire a imperiului de la Est a fost deîmpărțită. Înstrăinarea Solului, Subsolului, Aerului, a Resurselor Umane o certitudine! Semnale, chestiuni definite ca atacuri frecvent în presă între 2000 și 2007,  au fost explicate lacunar în anii 2008-2015.

Mai mult  de un deceniu valorile folosibile pentru români vin se pare numai din vestul continentului. Astfel cealaltă forță a Europei, de la Vest, observă puțin câte puțin propria sa revenire iar poporenii dominați o perioadă  de frica de cele veșnice și bucurați rar de un miracol al învierii s-ar fi plictisit să aștepte veștile proaste de la Răsărit.  Alegerea unui președinte de origine “ne(o)românească” susține ideea de Căutare la Vest a valorii pierdute materiale, contrară filozofiei de om minunat subjugat de mitificarea din meniul celui îndestulat spiritual, tipic esticului puritan cu păreri bune despre sine. O ideologie la mase care părea la un moment dat să fie de ajuns alegerii cu <50%+1> celui născocit-sistemic actual ”Liderul Maxim”,  scăpat cândva cu un truc(aj) dintr-un accident auto de raliu, mai nou afișat maselor ca supraviețuitor al complicatei intervenții la meniscul piciorului stâng.

de Lucian MORAR

 

Leave a Comment

*