“Timișoara Saracens“, gata pentru sezonul 2016-2017

Dec 16th, 2015 | Categorie: Ştiri

Aproximativ 2 000 de spectatori au asistat Sâmbătă 12 Decembrie la primul meci Internaţional de Rugby desfășurat vreodată pe stadionul “Dan Păltinișanu“ din Timișoara. Victoria “Timișoarei Saracens“ cu echipa italiană Femi CZRovigo 45-13, {la pauză 38-6}, s-a conturat încă din minutul 1 când la primul atac, Shennan a culcat balonul oval în terenul de ţintă al adversarului. Confruntarea a contat pentru Grupa Preliminară B a Challenge Cup, sezonul “2016-2017”. Dublînd numărul de puncte după deplasarea din Noiembrie de la Valladolid, timișorenii au devenit astfel favoriți la calificarea în play-off, acumulînd în 2 confruntări un punctaj maxim.
Ultimul meci în cadrul “Challenge Cup” din 2015, “Timișoara Saracens Rugby Club cu “Flamme Oro Rugby Roma”, se va desfășura Sâmbătă, 19 Decembrie, de la ora 12, 30.
 
Sportivii bănăţeni, primii din România care intră în competiţii internaționale în “2016”
 
Elevii lui Grainger Heikell sunt hotărâți să facă în “2016”, o figură asemenea lui “2015”! Pentru timișoreni “2015” a fost un an de excepţie, au câștigat 3 trofee naționale în România, iar jumătate din lot a fost prezent în Anglia, la Cupa Mondială de Rugby în compania celor mai buni din lume.
 Proiectul amplu al sportului din Vestul ţării, cu 15 campioni în teren Militaru, Popârlan, Rădoi, Lazăr, Țăruș, V. Rus, Calafeteanu, Burcea (căpitan), Rose, Kinikinilau, Morrison, Tevita, Lemnaru, Fonovai, Shennan și cu o bancă de rezerve la nivelul titularilor, Sefanaia, Mariș, Căpățână, Zaharia, Taupaki, Umaga, Ianuș, Mureșan, va continua pe aceleași coordonate și la anul. Practic datorită calendarului calificărilor din Cupele Europene, rugbiștii timișoreni nu vor avea vacanţă de iarnă.
Primul meci oficial din 2016 al Campionilor României va fi Sâmbătă, 16 Januarie, ora 14CEE, Stadionul <Heidelberger RK>, “Heidelberger Ruderklub” cu “Timișoara Saracens”, în Capitala Universitară a Germaniei, Heidelberg.
de Lucian MORAR
 

Leave a Comment

*