Alegeri locale în sud-vest: deznodământ cu scandal

Iun 24th, 2016 | Categorie: Ştiri

Regiunea de vest a patriei menţine suspansul asupra cum se va produce actul de guvernare localăîn următorii 4 ani. Dacă la Deva, capitala Judeţului  Hunedoara, primarul ales Mircia Muntean a fost săltat de către Sistemul Judiciar  pentru o infracţiune de drept comun, o “fugă de la locul accidentului – prezentată în trecut cu lux de amănunte”, la o săptămână după momentul revenirii în plină glorie din  5 Iunie, în Arad, primarul ales Gheorghe Falcă a fost nevoit să-şi anunţe public divorţul de nevastă, la 3 zile după confruntarea electorilor la urne!

În judeţul Caraş-Severin ziarul ExpressDeBanat a semnalat lipsa de reprezentativitate a cetăţenilor prin anularea a 8 000 de voturi la Consiliul Judeţean. Aproape “s-ar fi greşit în masă” în multe locuri la ştampilarea buletinelor de vot. PSD care a avut cele mai multe voturi numărate la Consiliul Judeţean va oferi  explicaţii suplimentare Opoziţiei care s-a arătat a fi nelămurită de o asemenea ciudăţenie. Municipiul Resiţa a fost adjudecat de candidatul PNL Ioan Popa.

“Timişoara” este singurul loc unde se negociază ceva mai vizibil presei. Ziarul OpiniaTimişoarei a indicat o schemă functională de guvernare locală a PNL-ului primarului Nicolae Robu cu UDMR. Se va crea o majoritate stabilă la alegerea a doi vice-primari: Dan Diaconu (PNL), respectiv Imre Farkas (UDMR). Validarea este aşteptată pentru Vineri 24 Iunie, când se preconizează startarea unui model european multicultural de a face politică şi stabilirea prin vot a componenţei noii majorităţi din Consiliul Local al municipiului de pe Bega.

Pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş lucrurile stau cu totul altfel: după logica-anunţată Cooperare a PNL cu UNPR la nivel naţional, se preconizează un aranjament care va funcţiona ca o fatalitate pentru conducerea PSD Timiş, care ar putea pierde preşedenţia după unele surse. De altfel şedinţa de constituire a CJT care trebuia să se dispute Joi 23 Iunie, a fost amânată pentru 26 Iunie, din cauza absenţei consilierilor aleşi ai UNPR şi ai PNL.

de Lucian MORAR

 
Tags: , ,

Leave a Comment

*