Uimitorul Apple App Store vinde bine şi “PokéCoins”

Iul 26th, 2016 | Categorie: Editorial, IT&Gadgets

1Afacerea de succes rapid a “Pokémon-ilor” se explică printr-o campanie publicitară pe mediul Online accesibilă tuturor. Exegeţii presei de profil IT&Gadgets s-au arătat favorabili celor de la Nintendo, care au fost figuraţi ca genialităţi la nivel mondial. La această conjunctură nemaipomenită au găsit de cuviinţă să se implice recent şi alţi consacraţi ai marelui business. Cum nota ziarul britanic TheGuardian în ediţia sa electronică de week end, Concernul Apple a înregistrat o creştere a unui profit nesperat de 3 miliarde dolari, de pe urma jocului online Pokémon Go al celor de la firma Nintendo.

Milioane de noi utilizatori cumpără monede de joc PokéCoins din magazinele virtuale Apple. În SUA, una din cele 36 de ţări în care există infrastructura necesară rulării pe smartphone’uri a jocului Pokémon Go, au fost înregistraţi în timp real în Iulie 2016, peste 21 de milioane de utilizatori ai consolei de joc virtual, creată sub marca Nintendo.

Deşi aplicaţia-joc Pokémon Go este disponibilă şi la telefoane cu sisteme Android, 30% din numărul de accesări pentru creditarea “Pokémon Go-iştilor” s-a făcut utilizând infrastructura magazinelor virtuale Apple App{Store}. Acestea deservesc în genere conectarea online a sistemelor Apple, cu abonare sau plata cu amănuntul a aplicaţiilor software Apple. Generoase în performanţe de viteză de procesare, capacitate memorare şi determinare poziţie geografică a utilizatorilor, terminalele telefonice inteligente Apple cumulează calităţi necesare pentru a rula cât mai simplu jocul Pokémon Go.

Desfacerea cu amănuntul a monedelor virtuale cu care sunt creditaţi jucătorii a avut o creştere fulminantă. În câteva zile de la 1 milion de cumpărători, s-a sărit la 20 de milioane numai în America. În Japonia se estimează un impact similar. Până şi reţeaua de bistrouri McDonald’s a contribuit semnificativ în faza incipientă a intrării efective pe piaţa asiatică. Forma colaborării a fost o campanie de publicitate cu reduceri la McDonald’s pentru cine se joacă online Pokémon Go!

Preţurile afişate la monede virtuale destinate creditării jucătorilor de Pokémon Go sunt aproximativ următoarele, corespunzând numărului de unităţi cumpărate: 100, 550,…, sau chiar 14500. astfel pentru 100 de PokéCoins se plăteşte 0.99 dolari. 550 PokéCoins costă 4.99 dolari, 1200 PokéCoins – 9.99 dolari, 2500 PokéCoins – 19.99 dolari, 5200 PokéCoins – 39.99 dolari, iar 14500 PokéCoins – 99.99 dolari.

de Lucian MORAR

 
Tags: , ,

Leave a Comment

*