Un miner, un istoric și secretar de partid, pomeni electorale de un miliard

Noi 7th, 2016 | Categorie: Antiprestigiu, Editorial

11Camera Deputaților a adoptat cresterile de salarii si sporuri in sanatate si educatie, mariri care au un impact bugetar de 4,85 miliarde de lei. Anterior, Comisiile de muncă și de buget ale Camerei Deputaților au adoptat luni un amendament prin care salariile angajaților Casei Naționale de Asigurări în Sănătate cresc cu 25%, salariile din educație cu 15%, iar sporurile personalului sanitar vor fi calculate la nivelul salariului de bază.

Această decizie cu iz electoral a deputaților poate fi explicată și prin pregătirea precară pe care unii deputați din comisiile mai sus menționate o au în domeniile pe care trebuie să le gestioneze și reglementeze.
Precizăm că au votat în favoarea amendamentului PSD și UDMR, iar deputații PNL au ieșit din sală.

Dublu licențiat în drept, specialist la muncă
Președintele Comisiei de muncă și protecție socială a Camerei Deputaților este social-democratul Adrian Solomon. El este absolvent al Facultății de Istorie și nu a urmat nici un curs în domeniul mai sus menționat. În schimb, a frecventat cursurile Colegiului Național de Apărare. Nici experiența sa profesională nu îl ajută. În trecut a fost profesor de istorie la Colegiul Naţional „Gh.R. Codreanu“ din Bârlad. Vicepreședintele Mihai Baltă este inginer și ofițer în rezervă. Singura sa legătură cu domeniul în care este omul numărul doi îl constituie masteratul de la Universitatea “Gheorghe Asachi” Iaşi, cu specializarea: “Securitate şi Sănătate în Muncă”. Mihai Baltă nu a lucrat niciodată în domeniul privat fiind până la Revoluție director general la Întreprinderea de Gospodărie comunală şi locativă Botoşani. Din 2005 până în 2012 a lucrat la inspecția muncii în Botoșani.
Secretarul Comisiei de muncă este Mihăiță Găină care a terminat Facultatea de Mine din Petroșani. Acum își dă doctoratul în Dreptul Mediului. Dorel Covaci a fost extrem de perseverent și, deși membru al Comisiei de muncă, a făcut de două ori Facultatea de Drept: la Iași și la București. A lucrat opt ani la Autogara Făget și a fost 18 ani primarul acestui oraș.
Florin Iordache este inginer și prima lui slujbă a fost la Fabrica de Mobilă Caracal. Cristina Nechita s-a specializat în sociologie la Universitatea Petre Andrei din Iași al cărui rector a fost arestat după ce ar fi admis un student direct în anul 3. Violeta Tudorie a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică.

Doctorul-politican de la Târgoviște

Președintele Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci este doctor în economie – Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi și a fost Preşedinte la Compania de Navigaţie Fluvială Română NAVROM SA Galaţi din 1996 până în 2002. Vicepreședintele Comisiei este Iulian Claudiu Manda din al cărui cv sare în ochi faptul că își face doctoratul la Universitatea Valahia (începând din 2009) deși el este deputat (din 2008). Deputatul este înscris la o universitate din Târgoviște, iar locul de muncă full-time îl are la București, distanța fiind de 80 de kilometri.
Celălalt vicepreședinte Iuliu Nosa este specialist în Construcții. Lui Florin Gheorghe i-a plăcut școala la nebunie și a terminat trei facultăți toate la Universitatea Ovidius din Constanța: Științe economice, Construcții civile și Facultatea de istorie și științe politice. În paralel a fost director la diverse companii. Octavian Petric are diplomă de licenţă la Facultatea de drept la Universitatea Hyperion Bucureşti și a fost șef atelier Cooperativa Constructorul Satu Mare. Cătălin Tiuch a terminat Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca.

de Petre Bădică

 
Tags: , ,

Leave a Comment

*