Cum s-au văzut protestele împotriva guvernului la Timișoara

Ian 23rd, 2017 | Categorie: Ştiri

 

La Timişoara organizatorii protestului au anunţat din timp pe Facebook manifestaţia şi scopurile urmărite. Comunicatul lor ar coţine un adevăr sigur de partea unei mulţimi nemulţumite:
“Duminică 22 Ianuarie Ora 18 în Piața Operei o nouă întâlnire pentru a ne cere în continuare drepturile și a protesta împotriva partidelor profund corupte care se află la guvernare. Avem voință, avem putere și nu ne vom lăsa până când nu se iau măsuri concrete. Vrem garanții certe că democrația va continua să existe în România, vrem ca prioritatea celor care conduc țara să fie binele cetățenilor, nu propriul lor buzunar! Nu acceptăm sub nicio formă ca țara să fie distrusă pentru a satisface interesele câtorva hoți condamnați penal. În orice țară civilizată astfel de lucruri sunt de neconceput!”
Astăzi 22 Ianuarie 2017, o piaţă plină de oameni a afirmat ataşamentul de valori fundamentale ale democraţiei pentru un bine comun. Este pentru prima oară în România când se demonstrează în masă pentru respectarea libertăţilor şi drepturilor Constituţionale contra unei puteri în stat, cea executivă, a cărei boală găsită de demonstranţi pare a fi ne-conformismul!. Abaterea de la legile morale general acceptate a intrat într-un exerciţiu al guvernării la Palatul Victoria după Alegerile din Decembrie 2016. Ne aducem aminte şefimea PSD anterior Legii Amnistierii optase pentru a propune un prim-ministru femeie de o altă confesiune decât o majoritate a populaţiei declarat apărătoare a valorilor unei societăţi eminamente creştine.
De faptul că ţara {încă mai} mişcă s-a prins şi preşedintele Klaus Iohannis care a ieşit în mijlocul demonstranţilor, la Bucureşti, în Piaţa Universităţii. Ar fi fost un fapt supărător pentru clasa politică dacă şi acesta, parte a procesului de veghere asupra corectitudinii exercitării puterii Executive era surprins pe un contra-sens al mersului general al lucrurilor din România.
Seria de proteste este doar la începuturi, pieţele din marile oraşe ale României fiind rezervate de către organizatorii acestui nou tip de mişcare civică până la mijlocul lunii Februarie.
de Lucian MORAR

 
Tags: ,

Leave a Comment

*