iPhone Revine cu Seria 8 în septembrie 2017

Mai 9th, 2017 | Categorie: Editorial, IT&Gadgets

Anul acesta Apple.Inc va propune o versiune de produs cu ţinută aniversară consumatorilor de smartphone-uri. Primul deceniu de iPhone se încheie en fanfare pentru constructorul american de gadget-uri. Noul iPhone Seria 8 a intrat în regim de producţie şi suscită deja un interes deosebit. Se vorbeşte mult despre ce a însemnat seria anterioară iPhone7 dar şi despre progresele realizate de la momentul 29 Iunie 2007, când o lume curioasă de un eveniment mediatic insolit afla de la regretatul Steve Jobs o direcţie surprinzătoare pe care o va exploata firma Apple pe piaţă cu iPhone No1 – domeniul telefoanelor inteligente mobile.

Un context încurcat de competiţia internă din America.
Qualcomm, un furnizor şi Apple, un comerciant, generatori & parteneri ai Revoluţiei SmartPhone sunt la momentul re–arogării de merite… şi de bani din cotele de piaţă.

Nu mai există dubii despre importanţa dată celor din Sillicon Valley, care au ajuns să conteze enorm în globalizarea economiei mondiale, esenţializată cu instrumente high-tech. Responsabilii IT&G au fost invitaţi des de preşedinţi la Casa Albă să-şi dea cu părerea asupra progresului Americii, care va influenţa încotro se îndreaptă o lume întreagă.
Marea provocare pentru poziţionările de forţă ale industriei sunt într-o actualitate permanentă, documentată de analişti zilnic. La fiecare 2 săptămâni presa electronică a prezentat noul sit Apple, o construcţie grandioasă. În acelaşi timp rezidă sămânţa de scandal privind meritele firmei americane Qualcomm, o furnizoare de componente unice. Patentările sunt nerecunoscute de Apple în totalitate, detalii suculente se succed printre rândurile ştirilor economice importante. Qualcomm a ajuns să onoreze la nivel mondial comenzi de dimensiuni înspămâintătoare la prima vedere în domeniul dispozitivelor wireless, componente esenţiale pentru smartphone-uri. Acest lucru a scandalizat directoratul Apple. Firma este nevoită să plătească singurului furnizor de pe piaţă preţul mare cerut de acesta. Qualcomm a rambursat atât în China cât şi în Coreea de Sud amenzi de miliarde de dolari. La negocieri cu un uriaş al industriei aflat în oarecare dificultate managementul lui Apple speră să obţină reduceri.
În plus “inamicul extern” Samsung suflă deja în ceafa competitorilor pe piaţa de componente microelectronice, deşi avansul tehnologic este pus la îndoială. Corporaţia coreeană depăşeşte momentul greu al exploziilor variantei GalaxyS7 din Septembrie 2016 şi cum notează site-ul eetimes.com vizează locul 1 la finalul lui 2017 ca număr de chip-uri vândute ieftin şi rapid.
Semnale cele mai concludente vin de pe Wall Street. Bursa aşteaptă pe creştere din 2008 orice valorizare pentru companie, iar marketing-ul lui Apple continuă să-şi laude marfa în acest sens pentru a menţine un interes ridicat al investitorilor în acţiuni.

Un iPhone cu caracteristici înaintea vremii sale

Mulţi se intreabă cum este posibil ca o firmă să asambleze un astfel de dispozitiv catalogat de specialişti ca o unealtă de comunicare scoborâtă parcă din scenarii Science Fiction. Avem câteva indicii oferite de comentatorii fenomenului Apple de pe mapamond.
Există o alianţă mondială de produs deja fundamentată cu seria iPhone6. Pentru punctul de rezistenţă al Seriei 8 o cameră frontală 3D de precizie nemaivăzută pe piaţă, americanii se bazează pe un parteneriat cu Sony. Japonezii se aşteaptă să câştige probabil mai bine de 20 de dolari/bucata de iPhone vândută, aşa cum se apreciază că s-a întâmplat la Seria iPhone6. Capacităţile de captare, procesare şi stocare pentru superba camera foto 3D incorporată cu iPhone8 au fost analizate de specialişti care au apreciat ca fiind improbabil orice tip de concurenţă cu performanţe asemănătoare în următorii 2,3 ani. Algoritmica pentru recunoaşteri faciale şi pentru maparea 3-D în adâncime a imaginilor preluate a fost dezvoltată de către firma PrimeSense, o afacere cumpărăta de Apple acum 4 ani. De exemplu pentru jocurile de Realitate Augmentată, cum este Pokemon, jucătorul va evolua cu propria imagine 3-D, actor într-un rol de succes.
Alţi beneficiari ai acordurilor de liber schimb mondializare, globalizare, cooperare internaţională la toate nivelele sunt cei de la Taiwan Semiconductor Manufacturing Co(TSMC). Cu o nouă subcontractare firma are de onorat comenzi uriaşe pentru Apple. În ceea ce priveşte produsul iPhone8 cei de la TSMC s-au angajat anul acesta să asambleze 100 de milioane de chip-uri A11. Nanotehnologia inovativă de creştere a densităţii porţilor logice pe un canal de 10nanometri din unitatea de microprocesare este primul pas înainte consemnat de industria de profil a ultimilor ani.
Dintre cele 3 versiuni noi care vor fi scoase în 2017, varianta OLED iPhone8 a avut parte de o campanie de prezentare viguroasă dar şi de menţinerea misterelor asupra unei tehnologii îndreptate spre binele consumatorului. Va avea un ecran mărit faţă de versiunea iPhone7. Publicul este asigurat despre eliminarea celebrului bug de păcălire a senzorului tactil. A fost rezolvat pentru noua generaţie de iPhone-uri cu o îmbunătăţire implementată la senzorul tactil de amprentare, care va fi integrat în ecran. Reîncărcarea bateriei fără fir este relatată ca fiind o certitudine. Toate noile facilităţi aduc un aport recreaţional adiţional posesorului. Dar şi un preţ pipărat urcat spre 1000 de dolari bucata, conform site-ului macrumors.com. Majoritatea tipsterilor insinuează consumatorilor de IT&Gadget-uri să ofere o deschidere maximă promovării acestui produs al corporaţiei Apple sugerând că până în Septembrie este vreme să aduni bani de un iPhone nou pentru că merită!

de Lucian MORAR

 
Tags: , ,

Leave a Comment

*