PSD nu dă doi bani pe Educație, așa că Liviu Pop o poate batjocori

Sep 21st, 2017 | Categorie: Editorial

Documentul intitulat „Apelul la Educație“ este semnat de profesori, cercetători, scriitori, oameni de cultură care denunță cenzura din Educație și impunerea manualului unic, tipărit la o editură unică, aflată sub controlul direct al ministrului Educației.

Printre cei care au semnat documentul îi regăsim pe Mircea Cărtărescu, Nicolae Manolescu, Mircea Vasilescu, Ion Bogdan Lefter, Simona Popescu, Ioana Pârvulescu, Eugen Negrici, profesori din gimnaziu și liceu.

Tonul scrisorii este unul extrem de dur și dă măsura gravității deciziilor luate de Liviu Pop. În patru rânduri, semnatarii vorbesc despre instaurarea cenzurii în sistemul educațional românesc.

Cineva de pe altă planetă, din America sau Franța, care nu ar fi la curent cu ceea ce se întâmplă în România și căruia i s-ar traduce doar finalul scrisorii ar putea crede că în spațiul carpato-dunărean s-a reinstaurat comunismul sau orice alt tip de sistem dictatorial. „În numele Dreptului Copilului, vă solicităm, domnule ministru Liviu Pop, să renunțați imediat la monopolizarea manualelor, la impunerea manualului unic sau la cosmetizarea acestei acțiuni sub forma așa-zisei licitații de autori, organizată de editura de casă a statului!“

Fraze luate la întâmplare din acest apel te duc cu gândul la existența unui mic dictator, evadat din lumea lui, căruia i se permite să se joace cu viitorul copiilor.

Citește mai mult AICI.

 
Tags: , , ,

Leave a Comment

*