Tim Cook, Apple – socoteala de acasă premerge succesul din târg!

Sep 18th, 2017 | Categorie: Editorial, IT&Gadgets

Toamna lui Tim Cook, managerul de forţă majoră al Corporaţiei Apple de după 2011, a început într-o actualitate americană disconfortantă datorată fenomenelor meteo extreme de pe Coasta de Est. Un uragan tocmai a prăpădit Florida la doar 10 zile după nişte inundaţii catastrofale în Texas, detaliate pe larg în audio-vizualul mondial.

Pe Coasta de Vest aceste dezastre sunt situate undeva departe.

În Silicon Valley, an de an în Septembrie o industrie high-tech lucrează şi la recuperarea entuziamului americanilor. Astfel nu este o întâmplare faptul că evenimentul de lansare oficială în America a unor gadget-uri revoluţionare Apple s-a desfăşurat pe 12 Septembrie, la o zi după comemorarea la New York a tragicului atentat din 11 Septembrie 2001. O gamă nouă de telefoane apare cu particularităţi inerente sărbătorii unui deceniu de iPhone.

Conferinţele de presă Apple: Mesaje noi ale unei organizaţii puternice către lumea liberă

Au existat luni de pregătiri complexe ale acaparării atenţiei asupra inovativului propus de Apple pentru sezonul 2017/2018. Uneori transpare o strategie de convingere specială premergătoare prezentării publice a mărfii din 12 Septembrie. Consumatorii de high-tech vor adera la câteva adevăruri incontestabile apăsătoare pentru concurenţă, manevrate de echipa lui Tim Cook cu mare uşurinţă. S-au alocat resurse corespunzătoare pentru explicarea pe îndelete a capacităţilor fizice, un tertip crucial când vinzi hardware nou precum gama aniversară iPhone X. Campusul Apple Park inaugurat în Aprilie 2017, a fost o gazdă primitoare în premieră absolută. La lansarea de la noua locaţie Steve Jobs Theater, denumită astfel după regretatul creator al primului iPhone, piesa de rezistenţă a eforturilor de reprezentare Apple în acest an a fost expusă pentru prima oară în văzul lumii.
Telefonul iPhone X beneficiază de un design inovator, ecran mărit OLED de rezoluţie 2436 x 1125, camere duale de 12 MegaPixeli, tehnologii de scanare şi recunoaştere imagini, baterie cu o durată de funcţionare 2 ore mai mare decât a iPhone7, încărcătoare wireless. Costul de 999 dolari pentru varianta cu memorie standard de 64GB, respectiv 1149 dolari pentru cel cu opţiuni complete 256GB este deplin justificat, conform site-ului TheVerge.Com.
Prezentarea necunoscutului iPhone “X”, denumit “10” per rit numeric cronologic vechi pentru a marca 1 deceniu petrecut de iPhone a fost surpriza evenimentului, fiind un maxim de adevăr devoalabil al intenţiilor Apple, menţinut mult timp într-o aură de mister pentru fabricarea curiozităţii populaţiei neştiutoare. Se promite confidenţialitate 100% a datelor vehiculate. Un atuu regăsibil doar la celebrele şi foarte scumpe “BlackPhone-uri”, implementat printr-un mecanism de blocare şi deblocare acces exterior autentic. Amprentarea, măsura de securitate folosită anterior este depaşită de o funcţie nouă la telefoanele iPhone. În lucru există o tehnologie de recunoaştere facială a proprietarului. Tim Cook a asigurat auditoriul că se va ajunge la un grad maxim de personalizare a acestui produs capabil să ofere o încadrare senzaţională a posesorului în jocuri de Realitate Îmbunătăţită. Firma Apple aşteaptă comenzi de livrare pentru această minune a high-tech’ului doar la finalul lunii Octombrie.
Şi linia clasică iPhone8 a avut parte de o potenţare la maxim a interesului pasionaţilor de IT&G, în lunile anterioare lansării. Au fost zvonuri trăznite alimentate de scurgeri de informaţie majoră denumite astfel de managementul firmei, care a insistat că ar fi deranjant cum se anticipează de către analişti evoluţiile iPhone pe o piaţă viitoare. Cauza pentru care departamentul de marketing a atacat pe 12 Septembrie subiectul preţului prognozat pentru iPhone8. La o configuraţie minimă de memorie 64GB, Seria 8 se vinde cu 699 dolari, iPhone 8 Plus va fi 799 dolari, iar modele extinse de memorie 256GB vor costa 849 dolari, respectiv 949 dolari.
Alte performanţe certe prezentate fie că este vorba despre noul ceas Apple, sau dispozitivele pentru modulul de televiziune proprie AppleTV asigură firmei un suport publicitar extins. Un motiv lesne de înţeles de ce se face atâta vâlvă cu Apple TV. Viteza procesorului de la ceas sau uşurinţa accesării Internet, respectiv capacitatea de redare a imaginilor High Definition, validitatea de stocare a datelor pe dispozitive revoluţionare sunt certitudini la îndemână, verificate de o comunitate ştiinţifică şi în genere receptate ca atare de marele public educat.
Astfel în 12 Septembrie artefactul publicitar marca Apple, o creatură nemaipomenită extrem de vizuală, a fost deversată pe toate canalele de comunicare. Se bucură de susţinerea unei prese profesioniste într-un proces cu impact la o mare masă de oameni, un Bine Comun fiind ţelul suprem afişat. Impactul economic va fi cuantificat începând cu 22 Septembrie când iPhone8 intră în vânzare directă. Seria omagială iPhone X va fi servită cumpărătorilor abia în decursul lunii Noiembrie. Va fi un cadou clasic pentru Sfintele Sărbători de Iarnă. La sediul futurist al Apple din Sillicon Valley toţi sunt convinşi că roadele unei munci neostoite vor fi culese în proporţii uriaşe!

O repoziţionare pentru o campanie de succes propriu Apple

Pentru aproape 9 milioane dolari pe an salariu şi bonusuri, suma estimată a fi fost câştigată în 2016, Tim Cook a flatat deseori asistenţa cu diferite luări de poziţie. Chiar şi-a asumat riscuri recente de a intra într-o stare conflictuală cu cel mai puternic om din lume, preşedintele SUA Donald Trump!
La începutul lui 2017 un context de entuziasm moderat referitor la planurile administraţiei republicane aducea în faţa opiniei publice crearea unui Consiliu Consultativ la Casa Albă, un semn de apreciere şi împăcare cu vedetele high-tech-ului din California venit din partea lui Donald Trump.
Însă de câteva luni se vorbeşte de un nor întunecat în care au intrat interesele politice ale preşedintelui Trump. Scandaluri bazate pe anchete de presă asupra apropiaţilor lui Trump şi multe audieri în Congresul de la Washington se succed cu o rată de audienţă uluitoare. A sta acum alături de Donald Trump care a pierdut multe procente la capitolul încredere rezultă implicit în deficit de imagine pe segmentul publicitar.
În August Site-ul Recode.com a acoperit coerent subiectele Apple vs Actualitatea Politică din SUA şi a subliniat nivelul ridicat de implicare, deschiderile spre o altă direcţie de poziţionare politică a celor de la Apple. După ce onorabilul cod de funcţionare a principiului de INTERNET Neutrality a intrat în discuţii de schimbare, a venit rândul scandalului asupra imigranţilor Dreamer{i} trimişi acasă de politica lui Trump. Tim Cook a găsit timpul potrivit şi o modalitate de comunicare online eficientă cu Tweet-uri care rivalizează pe cele scrise de preşedintele SUA. A menţinut o oarecare presiune mediatică fiind preluat de majoritatea publicaţiilor, difuzat pe larg de către reţelele de televiziune. A explicat şi cum America este ameninţată intern prin pierderi gratuite de populaţie. Tim Cook a balansat contradictoriul în imaginarul public cu aportul repoziţionărilor politice dese. Implicarea unor idei ale lui Trump în Campania Electorală din 2016 care incriminau o dominaţie internă a Apple pe pieţele suprasaturate cu gadget-uri a oferit un argument solid boss-ului Apple de a renunţa la a consilia pe actualii locuitori ai Casei Albe. Pentru el urmează un alt tip de scenariu de a se prezenta ca un bun cetăţean, un patriot. A fundamentat un model de răzvrătire consonant cu starea actuală a afacerii sale şi mentinerea unui contact permanent cu adversarul figurat ca fiind Trump. În momentul când semnează scrisori deschise, dimpreună cu greii high-tech’ului împotriva politicilor lui Trump se rezolvă o mică parte a resentimentelor politice ale concetăţenilor, dar şi ale membrilor altor naţiuni. O chestiune cu origini în birourile Apple, care merită consumată de un val de gândire cu extindere la nivel mondial confecţionat pentru a confirma crezurile corporaţiei Made in SUA. “Business is Business!”

de Lucian MORAR

 
Tags: , , ,

Leave a Comment

*