Dictatorul turc Erdogan i-a oferit lui Mihai Tudose o “atenție” de 1,5 milioane de euro

Oct 2nd, 2017 | Categorie: Controverse, Editorial

O companie privată din Turcia care își desfășoară activitatea în România subvenționează, la intervenția Turciei, mult lăudatul birou pentru eliberări pașapoarte deschis într-un mall din București. Măsura nu are nicio logică economică și pune România într-o poziție vulnerabilă.

Agenția de cooperare și coordonare guvernamentală TIKA, aflată în subordinea directă a Executivului de la Ankara, și Guvernul de la București sunt parte dintr-o înțelegere economică controversată. În urma acesteia, autoritățile române au fost scutite de plata unor sume de milioane de euro în următorii ani.

Am consultat documente și am pus cap la cap informații publice, pentru a explica rațiunile acestui bizar cadou pe care cabinetul Tudose îl primește de la unul dintre cei mai controversați lideri europeni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Investitorul privat turc care deține Plaza România, din București, și-a asumat pierderi de milioane de euro prin cedarea gratuită a unui spațiu comercial uriaș către statul român. În acest spațiu, aflat în mall-ul bucureș-tean, a fost înființat Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple București.

Pentru cei 1.300 de metri pătrați, autoritățile române nu plătesc niciun leu.

Acest lucru a fost posibil deoarece „Proiectul Servi-ciului Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor s-a realizat cu sprijinul Guvernului Republicii Turcia, Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă, TIKA“. Această informație se regăsește scrisă, la vedere, pe două panouri atârnate în interiorul Serviciului de Eliberare Pașapoarte. Altceva nu este, însă, transparent: întrebarea la care niciuna dintre părți nu a răspuns a fost: ce oferă România în schimbul acestei scutiri de la plata chiriei Guvernului turc și investitorului privat.

Citelte mai mult AICI.

 
Tags: , , ,

Leave a Comment

*