Ce va aduce 2018 în materie de IT&G

Ian 9th, 2018 | Categorie: Editorial, IT&Gadgets

Anul nou vine aşteptând deja ca în 2018 să se împlinească profeţiile din trecut. Se supralicitează uneori cu alte previzionări însoţite de cifre care se ridică semeţe dintre statistici mediocre.

Strategiile de a ne convinge asupra viitorului apropiat minunat se răspândesc încă din Decembrie în mass media pentru ca lumea întreagă să înceapă să uite rapid neîmpliniri ale anului 2017.

Ora exactă a mediului Online vine din America

Pe 14 Decembrie 2017 FCC, comisia de reglementare {şi} a traficului pe Internet, trece la Washington un vot capital al guvernării republicane privind renunţarea la setul de legi votat de democraţi în 2015. Ne reamintim atunci câteva fuziuni între giganţii telecomunicaţiilor au fost anulate, pentru a nu încălca principiul neutralităţii Internetului. Administraţia Trump a admis ca legală nereglementarea mediului de transmisie OnLine. Companiile pot aranja datele, serviciile sau cel mai important să stabilească preţurile cum doresc. Fără îndoială măsura a dat apă la moară detractorilor administraţiei Trump care deja au enumerat premisele apariţiei stratificărilor sociale în rândul utilizatorilor de servicii Online subliniind compromisul purificării economice. O recrudescenţă a capitalismului feroce se iţeşte printre rândurile tuturor comentariilor, fiind anunţat înainte de a se petrece! 

Totuşi nimeni nu este sigur că giganţii din domeniu precum AT&T, Verizon, Comcast, T-Mobile, Time Warner Cable, Sprint sau Charter ar fi chiar atât de încântaţi într-o ramură a  economiei care a văzut de toate în peste 100 de ani de existenţă zbuciumată. Când cei din Top 10 se “bat” un al 11-lea concurent poate fi fericitul încasator când se reface bilanţul contabil la  sfârşitul lui 2018. Iar cotidianul britanic “Independent” remarcă pe 16 Decembrie valul ridicat de abrogarea neutralităţii Internetului în SUA. După America urmează Regatul Unit şi Europa.  Schimbarea regulilor va fi adoptată de majoritatea guvernelor. Decizia va motiva mişcări politice de protest şi în Europa. Comentatorii englezi sunt aproape convinşi asupra dominaţiei FaceBook, sau Google care devine un clişeu natural în condiţiile ofertei simple, ieftine şi tumultoase tipic americăneşti.

Consumatorii vor priza în loc de doi ani, numai aproximativ un an din expectativa de dinaintea a ce va să fie deschiderea spre vânzare a incredibilelor pachete 5G de comunicaţii la superviteze. Trecerea va fi costisitoare pentru Concernele din Telecomunicaţii!… Pe piaţă condiţiile sunt dure, competitorii dinamici, patentele de invenţii în litigii permanente de un deceniu. Mereu apar plasaţi în poziţie de atac manageri de proiecte ambiţioase. Nu miră pe nimeni pariurile pentru 2018 pe care le face operatorul de comunicaţii mobile Verizon care va plăti mai mult de 1,5 miliarde dolari pentru a transmite live meciuri din campionatul de fotbal american NFL începând cu 21 Ianuarie. Interesul este unul publicitar pentru Verizon, care–şi extinde spaţiul de promovare pe stadioane din toată America de Nord. Un mijloc de a fi clasaţi “simpatici&puternici” printr-un sport cu o  tot mai mare popularizare. China sau ţări din Golful Persic pot găzdui unele meciuri în sezoanele următoare. Din 2012 Verizon distribuie liga de Hockey Nord American NHL care a desfăşurat evenimente extinse înspre Europa şi va ajunge la Beijing, anul următor! Verizon organizează, sponsorizează şi promovează competiţia Ligii de BasketBall NBA. Va fii promotor al “All Star Game 2018”, eveniment pentru care dau numele infrastructurii de votare online a celor mai buni jucători. Verizon este Locul 2 în Lumea Telecomunicaţiilor şi atentează vădit poziţia lui AT&T, liderul actual al clasamentulului corporaţiilor din domeniu.

Pe lângă Marea Discuţie a Neutralităţii Internetului care energizează o undă de şoc politică în războiul extrem de vizibil în mass-media digitală a trecutului democrat cu prezentul  republican se insinuează un licăr de speranţă pentru cei “mai mici, dar mai mulţi”. Preşedintele Trump va face şi drege în mandatul său pentru protejarea micilor magazine virtuale asaltate de Marele Gigant de Vânzari OnLine Amazon. Astfel pe câteva canale de ştiri au apărut informaţii mixate de adevăraţi avantgardişti, sprijinitori fără voie {sau nu} a actualei conduceri de la Washington. Însă dacă legea va permite orice tip de fuziune giganţii rezultaţi pot distruge absolut orice afacere tipică telecomunicaţiilor care se situează de la locul 20 în jos.    

            Ar fi de ajuns să prezentăm progresele ştiinţifice ale companiei AMAZON în 2018 obţinute după achiziţii şi investiţii generoase în High-Tech. Se lucrează intens la a implementa cuceriri revoluţionare în infrastructura magazinului virtual întins pe toate continentele locuite. Un serviciu derivat denumit “noul Prime Time” de comenzi vocale pentru livrări instant oferite clienţilor corespunde marelui pas spre atacarea din unghi favorabil o clientelă care acceptă uneori doar să fie răsfăţată. Microsoft are cel mai vechi software comercial în acest domeniu. Iar divizia de cercetări a Google încearcă să nu-şi dezamăgească consumatorii fideli. Totuşi nimeni nu va avea o reţea de distribuţie la nivelul economiei globale la fel de penetrantă precum Amazon.  

Doctrina IT şi Rivalităţile, “Copii ai Haosului” pot strica oricui petrecerea de sfârşit de an 2018!

Nu peste mult timp Donald Trump se va arăta făţiş dornic să demonstreze Monopolizarea Pieţelor de către Mamutul Amazon, explicitează într-o analiză publicaţia online qz.com. Companiile lui Jeff Bezos, patronul Amazon ar trebui supra-taxate, mai crede Trump. Sunt ştiri alarmiste care pregătesc pentru 2018 o divizare a clasei sociale a miliardarilor care pot alege tabere diferite. Cel mai puternic om al Planetei, preşedintele SUA Donald Trump vs Cel Mai Bogat Om Din Lume Jeff Bezos, pronosticul obişnuit în cazuri asemenea este “Câştigă cel mai bogat”! Cum implicarea politică este un scop, la momente de curbură trâmbiţate de polii de putere  se va extrage o manipulare socială periculoasă de sus până jos. Consecinţe ale unor confruntări sunt previzibile să continue cu stăruinţă, deseori să rezulte enorme manifestări de stradă în SUA, la fel cum s-a întâmplat în 2017.  

Există pe fundal în Washington o entitate profesionistă de zgomot informativ către mase precum ziarul The Washington Post controlat de Jeff Bezos care s-a dovedit anti-Trumpist. Domnul Bezos este apreciat Cel Mai Bogat Om Din Lume în 2018, totodată proprietar din 2013 al acestei instituţii mass-media legendare la nivel mondial. The Washington Post este singurul ziar din SUA care a răsturnat scara valorilor politice din capitala Americii. În 1974 republicanul Richard Nixon a fost nevoit să demisioneze din cauza ramificaţiilor scandalului Watergate dezvăluite de o anchetă de presă a prestigiosului The Washington Post, moment de la care  presa a fost reconsiderată instituţie de importanţă strategică. Contextul mandatului Trump din 2018, confruntat cu crize declanşatoare de război în Asia{chiar şi numai mediatic} nu va fi cu mult diferit de  Epoca Nixon când Războiul din Vietnam era contestat de mari manifestaţii de masă susţinute tacit şi de democraţi, cu o societate civilă americană reinventată cultural. Desigur speranţe pentru simpatizanţii cauzelor democrate, extrem de dezamăgiţi de înfrângerea lui Hillary Clinton sunt alimentate zilnic pe canalele media online şi la televiziuni care-l refulează vizibil pe preşedintele Trump, cel care contracarează atacurile pe Twitter cu orice prilej. Anti-republicanii vorbesc mult Online despre “impeachment–ul”{suspendarea} preşedintelui ca un scenariu foarte posibil… vor fi împlinite aşteptările lor?! Vom vedea în relatări redate pe larg la anul. Tot ce se ştie despre o doctrină care asigură un dram de putere prin dominarea electoratului de orice culoare prin Repetarea Dezamăgirilor este că nu conduce la o guvernare cu viaţă prea lungă.   

Pe de altă parte alt miliardar Rupert Murdoch beneficiază de apreciere din partea preşedintelui Trump, pentru participarea la tranzacţia Walt Disney -21st Century Fox în valoare de peste 50 de miliarde dolari posibilă şi datorită schimbării guvernării din 2016. Unii au credinţa că  au asistat la un preambul al reluării fuziunii AT&T cu Time Warner, denunţată de Comisia de Reglementare a Comunicaţiilor în 2016, catalogată afacerea Secolului XXI. Această ştire prinde bine previziunilor asupra viitorului imaginat, cantitatea banilor va impresiona mintea americanilor, implicaţi de Guvern în recalcularea veniturilor proprii după o reformă fiscală intrată în vigoare de curând. La modul cum s-a exprimat mogulul media Rupert Murdoch s-a simţit nevoia unui alt tip de alianţă de afaceri. Chiar dacă se arată benefice pentru unii, alţii resimt  o influenţă nefastă. Vor fi întârzieri inclusiv dintr-o parte a mediului fizic, cotat mai scump. Ne amintim de recentele luări de poziţie atribuite lui Rupert Murdoch prezent la conferinţe organizate de Google – “there is no such thing as Free News!”. Un acces preponderend alocat creşterii preţurilor informaţiilor, funcţie de valoarea acestora este în aşteptare.  

Desigur şi Donald J. Trump va viza la momentul potrivit revenirea în rândul celor cu o avere de peste un miliard de dolari deoarece unele medii de informare filo-democrate au difuzat un scenariu al republicanului petrecut într-o sărăcire constantă!     

Nume de Marcă fac pregătiri judicioase pentru valul schimbărilor din 2018/2019

Zvonurile despre ieftinirile viitoarei game de telefoane pe care Apple le va scoate pe tarabe la anul sunt reale. Sunt preziceri preferate ale lui Ming-Chi Kuo, profet al High-Tech-ului de la firma KGI Securities. Unul din cele trei noi telefoane Apple va fi vândut undeva între 649 dolari şi 749 dolari. Se anticipează un iPad nou pentru 2018. Se lucrează însă la  o adevărată Atracţie a Necunoscutului. Un iPhone cu ecran flexibil, curbabil! Managementul Apple speră astfel o creştere a vânzărilor spre 120 de milioane unităţi pentru a garanta avansul incredibil de pe burse.

Samsung se va confrunta iarăşi cu propria bulă a succesului dintr-un an anterior. Au nevoi de confirmare. La CES Las Vegas 2018 noul Samsung Galaxy S9 va beneficia de o introducere. Marea dezvăluire va veni în perioada jocurilor olimpice din Februarie, gadgetul va fi în dezbateri la MWC Barcelona şi regăsit în magazinele din întreaga lume prin Martie! Un traseu cam complicat dar analiştii fenomenului sud-coreean cunosc substratul strategiei de a convinge publicul că firmelor sud-coreene le va merge mai bine într-o zonă veşnic măcinată de un conflict ideologic Nord – Sud. Ca întotdeauna speculaţiile asupra produsului port-drapel vor primi  explicaţii elegante. Sud-coreenii îşi asumă succesele şi eşecurile microelectronicii ca o mare firmă, iar profitul lor durează în concordanţă cu premisele bine pregătite.    

Intel va scoate noi microprocesoare. Oportunitea de a fi printre cei puţini rezistenţi la trecerea vremii calculatoarelor clasice se transpune cu o revoluţie în domeniul LapTop. În al doilea rând pentru calculatoare tip DeskTop vor apare microprocesoarele de generaţia 8-Core CPUs. Asta şi pentru a face faţă concurenţei companiei AMD care are în microprocesorul Ryzen un reazem solid al ambiţiilor viitoare.

            Dar cele mai spectaculoase preziceri au fost proliferate la aniversarea a 20 de ani de inventică a IBM în domeniul procesoarelor pe bază de cupru. Cuprul în combinaţie cu alte metale rare este {re}folosibil în vecii vecilor. Ar permite încă un salt de minimizare conform Legii lui Moore, urmând sensul progresului, poarta logică de lungime canal 5 nanometri fiind deplin realizabilă. De la anul IBM va produce noi generaţii de procesoare cu capacităţi dublate faţă de cele existente actualmente. Experimentele cu materiale de compoziţie de tipul graphene nu au fost foarte încurajante pentru a justifica înlocuirea actualei tehnologii folosite la scară largă patentate de IBM, conform site-ului EETimes.   

Aventura spaţială a iniţiativei private SpaceX va continua în 2018. Elon Musk speră în a instrumentaliza concret proiectul de rachete şi capsule spaţiale reutilizabile pentru a reduce timpul necesar de a pregăti zboruri cu resurse minime. Deocamdată proiectul SpaceX se concentrează pe aprovizionarea Staţiei Spaţiale Internaţionale, intreprindere care a bifat o etapă în Decembrie 2017 odată cu o misiune îndeplinită complet. Navetele spaţiale vor naviga la preţ redus în 2018 fiind subcontractate de NASA sau de oricare alt partener care are nevoi speciale de a transporta încărcături în spaţiul extraterestru. Patronul Elon Musk are preocuparea de a adapta pe pământ aplicaţiile din robotica spaţială oricât de bizare ar părea la prima vedere. Se cunosc contribuţiile în a capta energia solară cu panouri de randament sporit. Camioanele şi automobilele Tesla cu tracţiune electrică create de Elon Musk vor fi tabloizate şi în 2018 alături de Odiseea Spaţială în reportaje ample. Tonul optimist al articolelor a încurajat investitorii pe burse într-un ritm susţinut ultimii 2 ani. 

Previziunile pentru sectorul Auto High-Tech beneficiază de un suport semnificativ

O ofertă se va diversifica în funcţie de nevoile uriaşe ale aglomerărilor urbane de pe un continent anume. Există câştiguri scontate, direcţiile de dezvoltare sunt examinate cu atenţie  sporită. Analizele sunt însoţite de detalii ale evoluţiei pe burse. Site-ul money.cnn.com face prezentări pompoase pentru ce va oferi Asia omenirii anii următori în domeniul acestei mari afaceri.   

Apariţia unui nou pas de dezvoltare al  motorizările electrice  este garantat, bateriile vor rezista la o distanţă triplată, după o singură încărcare. Inteligenţa Artificială îşi va pune amprenta pe dezvoltarea unui nou sector industrial supus principiilor de a produce un eco autoturism high-tech-ist cu autonomie decizională pe străzi. Pe un val de simpatie popular, NIO o companie din Shanghai a anunţat realizarea unui SUV electric mai ieftin decât al celor de la Tesla. La un preţ de 68 000 de mii dolari în China ecourile din mediul local de afaceri au ajuns până în presa internaţională. 

În Japonia se va pune accent pe robotica autonomă a unui şofat digital perfectibil, evoluând în aglomerări urbane colosale. Proiectul Nissan beneficiază de stare de graţie, eco automobilul electric Leaf este în teste ca facilitate extinsă de Taxi în acele oraşe ambiţioase   care vizează ca un tot unitar îndeplinirea dezideratului de a fi inteligent şi inovativ în slujba cetăţenilor! Iată o sumă de detalii suficient de interesante pentru apariţii consistente în mass media.

BitCoin evoluează dezinvolt precum o rezervă confederală a unui imperiu virtual, fiind un produs rezidual al Eposului IT Online 

Actuala bulă BitCoin era greu de anticipat, valoarea unei unităţi a crescut înzecit în 2017.  Exista frica exprimată faţă de un produs pseudobancar digital hibrid neomologat bănuit a face parte dintr-o galerie a schemelor Ponzi de generaţie nouă, capabil să se transforme într-o apocalipsă a monedelor clasice de care în multe locuri de pe glob nu mai este nevoie. Cultura banului tranzacţionat excesiv pe burse dă explicaţia creşterii BitCoin. În 2016-2017 toate acţiunile marilor companii par să fi crescut la recorduri entuziamante la Bursa de la New York. Brokerii au investit rapid profiturile rezultate în fel şi chip. La bursa din Tokio sau la Seoul povestea Companiilor tunate High-Tech pe profitabilitate au dus valoarea acţiunilor foarte sus. Mai ales în Asia lichidităţile au avut nevoi stringente de extindere a uzanţei cu rapiditate. Utilizarea exersată de milioane de oameni a dat chipuirile succesului deplin pentru BitCoin. Apoi o maşinărie bancară de valorizare s-a pus în mişcare. Exegeţi au inceput să conferenţieze asupra faptului că a început vârsta de aur a CriptoLichidităţilor şi a Monedelor Virtuale căutând şi beneficii de imagine în acest context. Se bârfeşte pe la colţuri de ce noua tehnologie poate învinge un sistem bancar rigid. Se argumentează deseori “mediul Online ar fi avut nevoie de BitCoin!”.

Însă predicţii care mai de care mai neobişnuite vorbesc despre un vârf de utilizare în 2018. Sunt de luat în seamă pentru că planează o umbră de indoială asupra celor care au reuşit să-şi împartă în 2017 profituri uriaşe la nivel global. Grupul Credincioşilor în BiTCoin era susţinut de teorii economice firave. Elementul de noutate pe piaţa financiară şi orizontul de aşteptare al prosperităţii dovedite în timp mediu spre scurt a sporit numărul investitorilor. O strategie esenţială  menţinerii o vreme a statutului actual de instrument financiar vedetă a capitalizărilor online.  

de Lucian Morar

 

 

 

 
Tags: , ,

Leave a Comment

*