HUAWEI P20 şi P20PRO premieră mondială absolută la Paris

Apr 11th, 2018 | Categorie: Editorial, IT&Gadgets

Pe fondul unor incertitudini marcate de câteva atentate sângeroase în Hexagon transpare efortul unui colos high-tech din Shenzen, China de a se antrena într-o competiţie reală cu Apple şi mai ales Samsung.
A deveni premiantul industriei producătoare de gadget-uri la finele Trimestrului doi 2018 este un scop asumat.

China mişcă simpatii franceze pentru o cauză globală

În regia lui Alex Huang, şeful diviziei Huawei Franţa, la Grand Palais pe podium au evoluat primele telefoane chinezeşti echipate cu trei camere foto, produs de serie în care regăsim incorporat totuşi şi celebrul procesor Qualcomm SnapDragon 845, conceput de americani la SanDiego. Publicul era însă obişnuit ca în acel loc special din Paris să admire supermodele Chanel defilând în ovaţiile exegeţiilor industriei modei!
Pe 27 Martie 2018 s-a pus capăt zvonurilor asupra ultimei serii HuaWei cu care Numărul 3 Mondial în domeniu exersează universala cheie franceză pentru a deschide o uşă ferecată de anunţurile privind reglementările comerţului protecţionist. P20 devoalat dimpreună cu varianta sa de lux P20PRO pe malul Senei pleacă în lume de la izvorul tuturor revoluţiilor populare de succes, o istorie mult apreciată în China. Principial planificatorii firmei chineze regăsesc interesantă şi percutantă refacerea legăturii simbolice cu umanismul francez pentru peste un miliard de concetăţeni cunoscători ai aventurii Republicii Populare Chineze începută în Secolul 20 şi cu ajutorul direct al unei pleiade de ideologi francezi. Dependabilitatea de un supra-realism euro-asiatic resuscitat printr-un show în capitala lumii artistice pare a fi exploatat de marketingul HuaWei. Vor contracta în acorduri cuprinzătoare prin Uniunea Europeană produse de vârf tehnologic într-un sezon dominat oricum de Sărbătorile Pascale. Bineînţeles la Beijing preocuparea de renaştere a socialismului amorţit un pic în directive, dar şi amuţit o vreme de strategia de taxare a importurilor din China anunţate la Washington în 2018 a creat nevoi rapide de expunere internaţională cu efect maxim. Suportul geo-politic de reciprocitate a fost asigurat anterior de o vizită a preşedintelui Macron în China, prilej cu care s-au semnat contracte de achiziţie în valoare de zeci de miliarde de Euro. China a anunţat pe 28 Decembrie 2017 cumpărarea imediată a 50 de Airbus-uri în valoare de 5 miliarde de Euro.

P20 – mai mult decât un material propagandistic!

În opinia publicaţiei TechRadar telefonul P20 oferă o calitate excelentă a OutPut-urilor la un preţ de 649 de Euro. Varianta P20PRO este cu 200 de euro mai scumpă. Ambele gadget-uri se vor afla în vânzare directă către consumatori europeni din 5 Aprilie.
Atuurile ilustrate la evenimentul de prezentare sunt ecranul Full HD, rezoluţie 1080×2240 un pic mai mare decât al telefoanelor concurente, cele 3 camere foto beneficiare ale unui câştig performant tipic deja concentrat pe algoritmică de Inteligenţă Artificială, realizat de o unitate dedicată NPU-Neural Processing Unit. Celebra arhitectură de procesor principal 8-core defineşte chipset-ul Kirin 970. RAM de 4 GB şi un suport de stocare de 128GB asigură o memorare plauzibilă la nivelul telefonului concurenţei Samsung Galaxy S9 pe pieţele mai ieftine din Asia şi Oceania. Un sistem de operare Android adaptat se-ncadrează impresiei că specialiştii Huawei au lucrat pentru a înfăptui dintr-un design simplu de componente mixate capabilităţi de multi-tooling. De exemplu un film captat de camerele proprii poate fi prelucrat cu efecte slow-motion direct de pe telefon.

Marketingul Huawei a încercat să dovească şi în România o anumită pricepere a mersului pieţei. Bannere publicitare impunătoare au fost afişate în locuri de aglomeraţie maximă. Sunt semnele insistente ale perenizării unui business corect de desfacere produse complexe şi competitive în toate magazinele de profil. Se anticipează însă că apariţia P20 şi P20PRO marchează începuturile unei alte strategii care va asigura chinezilor o poziţie dominantă pe segmentul telefoanelor mobile în Europa Centrală şi de Est.

de Lucian MORAR

 
Tags: , , , ,

Leave a Comment

*