GO SEO, conținut principal
Îngrijirea plăgilor cu produse calitative

Îngrijirea plăgilor cu produse calitative

Îngrijirea plăgilor necesită o atenție sporită deoarece se poate produce infectarea rănii cu ușurință dacă nu sunt folosite produse specifice, într-un mediu steril.

Plăgile sunt leziuni traumatice caracterizate prin întreruperea continuității tegumentului. Cauzele apariției plăgilor pot fi diverse: tăiere, înțepare, agresiune termică sau contuzie.

În funcție de intervalul de timp scurs de la producerea plăgii și momentul examinării, plăgile se pot clasifica în două categorii: plăgi vechi (peste 6 ore) și plăgi recente (până la 6 ore). În primele 6 ore de la întreruperea tegumentului plaga este aseptică, după care poate fi considerată contaminată.

Cine realizează îngrijirea plăgilor

Îngrijirea plăgilor poate fi realizată de diferite categorii de profesioniști din domeniul medical, în funcție de severitatea și complexitatea plăgii și de nevoile specifice ale pacientului. Unele dintre aceste categorii de profesioniști includ:

 1. Asistenți medicali – aceștia pot efectua o varietate de proceduri pentru îngrijirea plăgilor, inclusiv curățarea și bandajarea acestora, aplicarea unor tratamente locale și administrarea unor medicamente prescrise.
 2. Infirmieri – aceștia pot fi specializați în îngrijirea plăgilor și pot avea competențe avansate în această domeniu, inclusiv în aplicarea terapiilor avansate, cum ar fi terapia cu presiune negativă, terapia cu oxigen hiperbaric sau terapia cu ultrasunete.
 3. Medici – în funcție de gradul de complexitate a plăgii, aceasta poate fi tratată de medici de specialitate, cum ar fi chirurgii, dermatologii sau endocrinologii. Aceștia pot recomanda tratamente și proceduri specifice: intervenții chirurgicale, terapii cu laser sau tratamente cu factori de creștere.
 4. Terapeuți ocupaționali și fizioterapeuți – aceștia pot contribui la îngrijirea plăgilor prin evaluarea și îmbunătățirea mobilității și funcției afectate de plaga, precum și prin prescrierea de exerciții și terapii specifice.

Ce produse recomandă în a fi utilizate pentru îngrijirea plăgilor

Iată câteva dintre consumabilele medicale pentru îngrijirea plăgilor de care ai nevoie în cabinetul tău:

 • Leucoplast alb de tip rolă din mătase
 • Bandă adezivă albă de tip rolă din tafta impermeabilă
 • Leucoplast bej cu fixare puternică
 • Pansament pentru plăgi rezistent la apă
 • Pansament pentru plăgi steril
 • Comprese sterile și nesterile

De să alegi produse calitative pentru tratarea plăgilor

Atunci când vine vorba de îngrijirea plăgilor se recomandă folosirea unor consumabile medicale calitative, sterile și atent verificate. Iată câteva motive pentru care atunci când ești în căutarea unor produse pentru îngrijirea plăgilor să le alegi pe cele care oferă calitate:

 1. Siguranța: Produsele calitative sunt fabricate conform standardelor de siguranță, asigurând că ingredientele utilizate sunt sigure. Astfel, acestea nu vor cauza iritații sau reacții adverse. În plus, aceste produse sunt testate și verificate pentru a se asigura că sunt eficiente în tratarea rănilor.
 2. Rezultate mai bune: Produsele calitative sunt concepute pentru a trata eficient diverse tipuri de răni și probleme de sănătate. Ele conțin ingrediente active care ajută la îngrijirea plăgilor în mod eficient și previn infecțiile, reducând astfel riscul complicațiilor.
 3. Confort: Produsele calitative pentru tratarea plăgilor sunt concepute pentru a fi confortabile și ușor de aplicat. Acestea nu provoacă disconfort sau durere în timpul aplicării si nu lasă urme sau cicatrici pe piele.
 4. Economie: Deși produsele calitative pot fi mai scumpe, ele sunt, de obicei, mai eficiente în tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor decât produsele mai ieftine. Aceasta poate duce la economii a lungă durată, prin reducerea riscului de complicații sau necesitatea de a utiliza alte produse sau tratamente.

Alege produsele pentru îngrijirea plăgilor de la AMPri, un brand german recunoscut internațional pentru calitate. Le găsești pe toate la Medal Trading. Tot aici te așteaptă o echipă specializată de consultanți dispuși să îți ofere consilierea de care ai nevoie.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus
Căutare